wordpress logo

Waarom voor WordPress kiezen – 7 reden waarom

Open Source Software

Dit betekent in feite dat de software gratis is en kosteloos kan downloaden en installeren, dit stimuleert innovatie en creëert een behulpzame groep ontwikkelaars, die bereid zijn om hun kennis te delen. Als je start met WordPress heb je geen hulp nodig van een ontwikkelaar die je site bouwt. Maar als je op termijn toch iemand nodig hebt dan kan je terug vallen op een grote groep mensen met veel kennis.

wordpress logo

Eenvoudig te installeren

Goede web hosting bedrijven bieden WordPress aan met een één klik installatie en hun systemen zijn geoptimaliseerd om naadloos samen te werken met het WordPress platform. Bij Bit Solutions is dit ook zo, voor meer info klik dan hier. Ook deze website werkt met WordPress, hier kan je het verhaal lezen.

Eenvoudige CMS

CMS (Content Management System), dit stelt de gebruiker in staat om te publiceren en hun inhoud gemakkelijk en snel te bewerken. U moet geen ervaren programmeur zijn om uw website aan te passen, het is even eenvoudig als werken in Word. Ik hoor heel vaak elke keer als ik een aanpassing maak kost het mijn veel geld.  Met WordPress moet dit niet zo zijn. Je past zelf de lay-out, foto’s en tekst aan. Na een korte opleiding, ben je al snel vertrouwt met “achterkant” van WordPress.

Leuk design

Een design bepaald het uitzicht van je site, er zijn veel goede gratis designs (themes) en premium (betaalde) designs beschikbaar om uw site het uitzicht te geven dat je wilt. Een ontwikkelaar kan ook een bestaand design aanpassen of hij maakt een volledig aangepaste design op maat naar uw vereisten. Let er op bij een keuze van een design dat je een flexibel design kiest. Hier bedoel ik mee dat als je de website op een tablet of een smartphone bekijkt er nog steeds goed uit moet zien en vooral leesbaar moet zijn zonder al te veel te scrollen en in te zoemen.

Wordpress leuk design

Plugins

Plugins voegen extra functionaliteit toe aan uw website, bijvoorbeeld als je een mooie galerij met afbeeldingen wilt, dan bestaat daar een plugin voor. Als u op zoek bent naar een bepaalde functionaliteit voor uw website dan zal daarvoor waarschijnlijk al heel wat plugins voor bestaan, velen zijn gratis te gebruiken. Je hebt ook betalende die iets extra bieden of voor zeer specifieken diengen worden gebruikt. Maar meestal heb je voldoende aan de gratis plugins. Op het moment van het schrijven van dit artikel zijn er 34.636 plugins beschikbaar. Enkele voorbeelden van plugins

  • forums
  • galerijen
  • nieuwsbrief
  • link bibliotheek
  • sociale media
  • webshop
  • pop-ups
  • seo

S.E.O

SEO (Search Engine Optimisation) dit betekend je site optimaliseren om beter gevonden te worden in zoekmachines. Het doel is zo hoog mogelijk in de zoekmachines zichtbaar te zijn, liefst op de eerste pagina bovenaan. Zoekmachine optimalisatie is voortdurend in beweging. Dit komt omdat zoekmachines zo als google, bing en yahoo voortdurend hun zoek algoritme aanpassen om zo misbruik tegen te gaan.

Daarom moet je ook opletten met bedrijven die wonderbaarlijk resultaten beloven. Sommige praktijken werken een paar weken goed om daarna te verdwijnen uit de zoekmachines. WordPress is standaard al heel SEO vriendelijk. De plugin die ik extra installeer en heel goed werk in de Yoast plugin. De tool zorgt er voor dat je site is geoptimaliseerd volgens de huidige standaarden.

seo wordpress

Uitbreidbaar en aanpasbaar

Of je nu een simple blog of een bedrijfswebsite wil met veel pagina’s, toeters en bellen. Met WordPress kan je groeien en passingen maken als je bedrijf evolueert. Enkele voorbeelden van heel grote website die op WordPress werken veel bezoekers verwerken. VogueNASALily AllenNew York Post