5 tips voor een goede domeinnaam

Een nieuwe website heeft een domeinnaam nodig. Maar met wat moet je rekening houden bij het kiezen? Hier volgen 5 tips om je te helpen bij deze belangrijke keuzen.

Domeinnaam kopen
Domeinnaam kopen

Fabeltje (1)

De domeinnaam moet zeker het keyword (bijvoorbeeld schoen voor een website van een schoenenwinkel) bevatten om dit belangrijk is voor de plaats in de Google zoekresultaten. NEE, dit was zo voor 2009 nu is dit voor Google bijna van geen tel meer omdat veel mensen dit misbruikte. Maar een keyword kan wel dadelijk duidelijk maken aan de bezoeker waar over te site gaat en in dat opzicht is het wel belangrijk. Nog een reden waarom een keyword belangrijk is de linkwaarde. Als iemand een link naar jou site plaatst met het keyword dan heeft dit wel invloed op de Google ranking.

Vele grote firma’s in de wereld maken ook geen gebruik van hun keyword. Denk maar aan Google.com, geen enkele verwijzing naar zoeken. Ook als je nooit van Amazon.com had gehoord zou je niet weten dat dit een webshop is en zo zijn er duizenden website.

Gebruik een slogan (2)

Vaak zie je dat bedrijven bij hun campagnes een volledige zin (slagzin of slogan) gebruiken. Dit is in principe tegen de regel, hoe korte de domeinnaam hoe beter, maar de url geeft wel dadelijk aan waar het op staat., bijvoorbeeld http://www.kilootjeminder.be.  Deze techniek kan je ook gebruiken als de domeinnaam reeds is ingenomen. Door een werkwoord en of een lidwoord te combineren met een bestaande domein. Bijvoorbeeld ikzoekeenzaal.be in plaats van zalen.be

Kort en eenvoudig (3)

Zorg er voor dat je domein keuze eenvoudig is. Geen moeilijke woorden, die verkeerd gespeld kunnen worden. Doe de mondelinge test, als je de domeinnaam gemakkelijk kan overbrengen zonder dat je jezelf moet herhalen dan zit je goed. Zorg er voor dat de domein kort en catchy is. Een domeinnaam die gemakkelijk wordt onthouden.

Andere extensies (.NET, .COM, .ORG, .BIZ, .vlaanderen) (4)

Is je .BE domeinnaam niet meer beschikbaar, ….. Misschien is de domeinnaam met een andere extensie nog vrij.

Spelverwarring (5)

Registreer ook varianten met een kleine typefout. Letter die buren zijn op je toetsenbord liggen worden vaak verongeluk verwisselt bijvoorbeeld Google.be en Hoogle.be. Wat ook regelmatig voorkomt is te veel of te weinig letters typen. gogle.be en gooogle.be